Ook houden wij ons sinds kort bezig met het opschuren van oude verweerde betonvloeren, het  verwijderen van coatings met daarvoor speciaal ontwikkelde schuurmachines (ook voor het opknappen van marmeren vloeren)

Als een betonvloer een nieuwe verf of coating nodig heeft, kan door middel van schuren de bestaande coating of verf eraf geschuurd worden en tegelijkertijd wordt de ondervloer opgeruwd voor een juiste hechting van de nieuwe dekvloer. We kunnen ook alleen de coating opschuren, mits deze coating goed vastzit aan de ondervloer.

Wanneer de betonvloer is gestort en het is daarna gaan vriezen, terwijl er nog water in het beton zit, dan springt de vloer los en barst stuk. Door middel van dezelfde wijze als bij een verregende vloer word de vloer weer opgeknapt.

Dilataties of dagnaden zijn vaak ongelijk. Als het hoogteverschil niet meer bedraagt dan 0,5 cm, dan kan de dilatatie glad geschuurd worden. Bij meer hoogteverschil, wordt de dilatatie eerst gefreesd en daarna gladgeschuurd.

Wanneer de betonvloer is gestort en het tijdens het afwerken van de betonvloer is gaan regenen, dan komt er teveel water op de vloer en kan de vloer niet mooi afgevlinderd worden. (monolithisch afgewerkt) Door middel van 450 kg wegende schuurmachines voorzien van diamantsegmenten en direct aangesloten op een industriŽle stofzuiger verwijderen wij de losse, brosse laag, zodat er een strakke, stofvrije vloer achterblijft.

Als bijvoorbeeld vloerbedekking, marmoleum of tapijt is verwijderd en er dient een nieuwe dekvloer aangebracht te worden, dan dienen de lijmresten van de vloer geschuurd te worden voor een juiste hechting van de nieuwe dekvloer.

Wanneer de betonvloer is afgewerkt met alleen een handspaan en/of een trilplaat/rijbalk en niet is afgevlinderd om welke reden dan ook, wij schuren alle grove, oneffenheden uit het beton en een strak oppervlak verschijnt.

Als een betonvloer een coating of betonverf nodig heeft of een andere dekvloer en de betonvloer is monolithisch afgewerkt met Curing Compound, dan dient het Curing Compound laagje er afgeschuurd te worden, zodat u de juiste hechting verkrijgt voor de nieuwe dekvloer.